Welkom op de site van Atelj van Lierop.

Atelj van Lierop is de bedrijfsnaam voor het atelier J. van Lierop.
Het is een atelier voor beeldende kunst in opdracht, 3-d objecten, schilderijen en portretten.

Kijk eens rond en ontdek wat de mogelijkheden zijn!

Het atelier

In 1982 werd in Oisterwijk door John van Lierop gestart met een eigen atelier, gespecialiseerd in portretten en kleine keramische beelden. In 1987 verhuisde hij naar Hapert. In 1994 ingeschreven bij de Kamer voor Koophandel onder de naam Atelj van Lierop. Na 1994 werd de ruimte in Hapert te krap. Een nieuwe locatie werd gevonden in Bladel. Voor die bouwlocatie werd in eigen atelier een woon/werkvilla vormgegeven. De uitwerking van de bouwtekening was in handen van bouwbureau Wout van Loon. Gebouwd door aannemersbedrijf J. Buytels. Het nieuwe pand werd betrokken in mei 1998. U vindt het nieuwe pand in woon/werkplan "de Beemd" aan het Mastbos op nummer 4 te Bladel.

J. van Lierop

John van Lierop (Eindhoven 1949) Studeerde aan de "Academie voor Beeldende Vorming" te Amersfoort en aan de Academie te Tilburg. Certificaten V.S.H., diploma's MO-a en MO-b (tweede en eerste graad) Handvaardigheid. Specialisaties: Tekenen, Keramiek en Kunstgeschiedenis.

Vanaf 1974 tot 1994 werkzaam geweest in het onderwijs als docent handvaardigheid/handenarbeid, esthetische vorming en kunst – en cultuurgeschiedenis. Vanaf 1994 fulltime werkzaam in eigen atelier.